Stoelmassage op Locatie

Massage is therapy for the mind body and spirit

Stoelmassage op de werkplek wie wil dit niet!

 

Stoelmassage verlaagt stress en ziekteverzuim van uw werknemers en verhoogt de productiviteit.

Steeds meer bedrijven doen een beroep op experts in stoelmassage.

Het kan snel en het kan bij u op locatie.

Heb je nu een grote

of klein bedrijf

wij gaan voor

 vitaliteit in je

organisatie en willen daar

 graag een bijdrage aan

leveren door massages.

 

Professionele stoelmassage.

Stoelmassage is een vorm van Shiatsu, de traditionele Japanse drukpuntmassage. Er wordt met de duimen, ellebogen (lichte druk), de handpalmen en de vingers druk uitgeoefend op bepaalde plaatsen op het lichaam. Denk hierbij aan hoofd, nek, schouders, rug, heupen, armen en handen.

Stoelmassage is geschikt voor iedereen zonder of met klachten zoals nek/schouderklachten, concentratiestoornis, slapeloosheid, hoofdpijn, hoge/lage rugpijn, stress en RSI wat vaak ontstaat door lange tijd achter de computer te zitten, waardoor er vaak statische en eenzijdige bewegingen worden gemaakt. Stoelmassage is een krachtig en effectief instrument waardoor mensen zich in korte tijd kunnen ontspannen en het bevordert het algehele welzijn.

De massage wordt over de kleding heen gegeven, zonder gebruik van olie. De massagestoel is zo ontworpen dat het lichaam optimaal wordt ondersteund en daardoor de ontspanning wordt bevorderd en blokkades in het lichaam kunnen worden opgeheven. Het enige wat nodig is, een rustige verwarmde ruimte waar de massagestoel kan worden neergezet. Het team van Internal Balance nemen zelf de massagestoelen mee en toebehorende materialen en masseren de klanten.

Gun uw medewerkers een stoelmassage en werk aan een actief gezondheidsbeleid. Immers, de effecten van een stoelmassage zijn groot!

 

Reflexzone-massage op de handen

Handmassage voor werknemers kan door de werkgever ingezet worden om zijn werknemers even helemaal tot rust te laten komen, zodat ze met hernieuwde energie aan het werk kunnen gaan. Door op specifieke punten op de handen (de reflexzones) de juiste druk uit te oefenen, kan de masseuse problemen in alle delen van het lichaam behandelen.

Door deze drukpuntenmassage op de energiebanen van de hand wordt de doorbloeding bevorderd, de spijsvertering geactiveerd en men krijgt soepelere handspieren. De handmassage kan met of zonder (aromatische) olie gegeven worden. Na de massage kan direct worden overgegaan tot de orde van de dag.

 

Waarom professionele stoelmassage?

Voel je zich verantwoordelijk voor het welzijn van je medewerkers?

Wilt je het risico op burn-out van je medewerkers verlagen?

Wil je het ziekteverzuim van je medewerkers verlagen en daarmee je personeelskosten?

Wilt je productievere medewerkers?

 

Voordelen van professionele stoelmassage!

Je krijgt blije en bewuste medewerkers.

Het is leuk om je medewerkers te verrassen.

Je houdt het personeel gemotiveerd en bindt ze aan je organisatie.

Preventie van werk gerelateerde klachten.

Massage op de werkplek geeft een betere werksfeer.

Een betere hantering van werkdruk.

Het is fiscaal aantrekkelijk voor bedrijven en instellingen.

 

Massage op het werk is fiscaal aftrekbaar

Er zijn hierbij twee mogelijkheden:

Je kunt de massages opnemen in je Arboplan.

Je kunt de massage opnemen in de werkkostenregeling.

 

Arbo-plan

De belastingdienst stelt stoelmassage of reflexzone-massage fiscaal aftrekbaar van de loonbelasting en wordt als vrije betrekking beschouw voor bedrijven, indien aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan:

De massages zijn opgenomen in een Arboplan en maken in redelijkheid deel uit hiervan.

De massage vindt tijdens werktijd plaats.

De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

 

Werkkostenregeling (WKR) voor massages

Per 1 januari 2016 is de werkkostenregeling voor werkgevers verplicht. Binnen de nieuwe regeling van de belastingdienst mag je als werkgever je personeel tot een maximum van 1,2% van de totale loonsom (de vrije ruimte) laten profiteren van vergoedingen en verstrekkingen, zonder dat dit belast wordt. Het is niet langer noodzakelijk om deze vergoedingen per werknemersniveau bij te houden, dit zorgt voor eenvoudige loonkostenadministratie.

 

BTW van de massage is aftrekbaar.

Tevens kan de in rekening gebrachte BTW (21%) over de stoelmassage en /of reflexzone-massage in mindering worden gebracht op de omzetbelasting. De aftrekbeperking is ± € 227,00 ex. BTW per personeelslid op jaar basis (± € 274,67 incl. 21% BTW).  Als bedrijf moet je wel BTW plichtig zijn om hiervoor in aanmerking te komen.

 

Kosten van de stoelmassage voor rekening van de medewerker.

Als werkgever kunt je medewerkers de mogelijkheid bieden om (gedeeltelijk) op eigen kosten deel te nemen. De ruimte wordt dan door je organisatie vrijblijvend (zonder kosten) ter beschikking gesteld. De massagekosten kunnen door de medewerker rechtstreeks aan de masseur worden voldaan. Je kunt er ook voor kiezen om de helft mee te betalen. Dit kun je laten vallen onder het maximum van 1,2 % van de totale loonsom (de vrije ruimte). Je berekent het brutoloon van al je personeel op jaarbasis. Deze uitkomst x 0,012 = € …… is wat je op jaarbasis ± beschikbaar heeft. Het is wel belangrijk dat je dat niet over het maximum van 1,2 % heen gaat.

Wetten en regelgeving veranderen continu, raadpleeg daarom altijd eerst de Belastingdienst.

 

Proefmassage voor stoelmassage en/of reflexzone-massage op de handen

Het is mogelijk om een proefmassage aan te vragen. Denk je dat stoelmassage en/of reflexzone-massage op de handen misschien zinvol is voor jouw bedrijf, maar wil je eerst zelf voelen wat stoelmassage met en voor je kan doen? Dan zijn wij graag bereid langs te komen voor een proefmassage.

De proefmassagesessie bestaat uit minimaal 3 massages van ± 20 minuten en korte intake per persoon. Dit geldt voor de regio Rotterdam, buiten deze regio in overleg. De proefmassages worden gefactureerd. Wanneer wordt besloten stoelmassage op contractbasis in te zetten (minimaal 3x in de 3 maanden), dan wordt er eenmalig 5 % van de proefmassageprijs bij de eerstvolgende factuur in mindering gebracht. Neem contact met ons op als u nog vragen heeft.

 

Pilot

Wij bieden de mogelijkheid tot het inzetten van een proefproject voor de duur vanaf 3 maanden. Zo krijgt je als werkgever een goed beeld wat stoelmassage op regelmatige basis voor jou en je personeel oplevert. Na deze pilot kun je aangeven of je de stoelmassages / reflexzone-massage wilt voortzetten.

 

Eenmalige opdrachten

Internal Balance komt ook langs voor eenmalige opdrachten, projecten of evenementen. Kijk gerust op de homepage. Staat er iets niet vermeld, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Vraag gerust wat de mogelijkheden zijn.